Isu semasa

 • Basyar + NasrallahPerangkap anti-Assad Amerika jerat Pemuda PAS
  Oleh Amin Iskandar

  Untuk terus mengukuhkan kedudukan Israel di Timur Tengah, satu persatu halangan perlu dihapuskan.

  Semua negara-negara Arab sudah tunduk kepada Amerika Syarikat sekali gus kepada Israel.

  Dengan ini, Amerika Syarikat dan Israel telah menguasai hampir keseluruhan minyak di Timur Tengah.

 • Fatwa haram merokok ternyata tidak begitu efektif di Malaysia. Padahal, Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia itu disiarkan sejak 23 maret 1995. "Dari 13 negara, hanya Selangor dan Pulau Pinang yang melakukan fatwa itu,"ujar Dr. M. Haniki Nik Mohammed, dari International Islamic University, Malaysia, Rabu, 07 November 2012.

 • Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata institusi pondok masih relevan pada masa kini kerana ia menjadi benteng dalam mempertahankan identiti Melayu-Islam di rantau ini.

 • Islamist Hamas said Ahmed Al-Jabari, who ran the organization's armed wing, the Izz al-Din Al-Qassam Brigades, died along with his son after their car was targeted by an Israeli missile.

 • Kami akan bincang dulu dengan Jakim supaya kita boleh kawal air jampi yang menggunakan iklan yang boleh mengelirukan pengguna sekaligus menipu mereka, (Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob)

 • Siapakah sebenarnya orang Sulu? Kenapa mereka dipanggil Suluk atau Tausug? Siapakah Sultan sebenar Sulu? Benarkah Kiram sultan mereka? Atau siapa? Apakah orang-orang Sulu mendokong pencerobohan di Sabah? Apakah Sulu ada hak untuk menuntut Sabah? Bagaimana pula dengan Philippina? Asal-usul nama Philippina? Orang-orang Sulu tidak pernah mengakui sebagai orang philippina, mengapa? Tahukah anda, di Sulu ada sebuah gerakan yang memperjuangkan hak rakyat Sulu tanpa peperangan di bawah kesultanan Sulu yang sebenarnya.

 • Syeikh Dr. Muhammad Said Ramadhan Al Buti seorang tokoh Sunni Syiria terbunuh dalam letupan berani mati ketika mengajar di masjid al-Iman di kawasan Mazra'ah, Damsyik. Menurut informasi al-Arabiya yang memetik sumber dari stesyen rasmi TV Syiria, seramai 42 orang turut terbunuh manakala 84 yang lain mengalami kecederaan.

 • Dunia dikejutkan dengan kematian Shiekh Ramadhan al-Buty yang dikatakan mati akibat letupan pengebom berani mati yang memasuki ruangan Masjid al-Iman tempat beliau mengajar. Banyak yang mendo’akan kerahmatan dan keampunan keatas beliau. Namun tidak kurang juga mesej-mesej yang kurang enak didengari, yang tidak layak disangkutkan keatas seorang yang begitu alim yang mutakhashish didalam ilmu-ilmu Islam. Diantara bunyi SMS nya : “Musailamah al-Bouti telah mati di bom”, seolah-olah bergembira diatas kematian Sheikh Al-Buty.

 • Berita dari bernama: Tokoh Maal Hijrah 2005 Dr Muhammad Uthman El-Muhammady meninggal dunia petang tadi.

  Kita doakan agar Allah mengampuninya.. Amiin!

   

 • Enjin pencari google mengambil langkah politik terhadap palestin dengan mengubah tagline 'Wilayah Palestin' (Palestinia Territories) kepada Palestine.

Artikel Berkaitan